Kuda ide fudbal? Arsenal ga potpisao, a on samo što je dudu bacio

Tek su mu četiri godine

Kuda ide fudbal? Arsenal ga potpisao, a on samo što je dudu bacio

A. Beganović
Teme:

Zayn Ali Salman postao je najmlađi igrač u historiji koji je potpisao za Arsenal, odnosno školu fudbala ovog slavnog engleskog kluba.

Da su se odavno narušile mnoge vrijednosti u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu govore i informacije koje dolaze iz Arsenala. Istina, skauti mnogobrojnih velikih klubova talentovane dječake "love" širom svijeta, no potpis ugovora sa četverogodišnjim dječakom nekako se čini kao nešto što u svijetu fudbala još nije viđeno.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUeenaQIprl/[/instagram]

I još kad se doda da je pomenuti dječak bio na meti mnogobrojnih klubova, onda stvari postaju problematičnije. Četiri godine, a fudbalski velikani se bore za njegovim potpisom i otac nije iznenađen.

"Shvatio samda će biti poseban čim se rodio. Sjećam se da ga je medicinska sestra stavila na trbuh i podigao je glavu gledajući oko sebe. Čak je i ona bila iznenađena. Bio je jak od malih nogu", istakao je za BBC Alijev otac.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUmvyT3os_t/[/instagram]

Oglasi

Njegov trener u First Touch Academyji, Austin Schofield istakao je da su ga brzo prebacili da trenira sa starijom grupom dječaka.

"Trenirao je s djecom njegovih godina, između 4, 5 ili 6 godina, ali brzo ih je sve nadmašio. Bio je brži, imao je bolju dispoziciju na terenu, pogodio je i dodao loptu puno bolje nego ostali dječaci. Razgovarao sam s njegovim ocem, budući da se on želio isprobati sa starijom djecom. Tada sam si rekao zašto ne? Pokušajmo", izjavio je za 'BBC pomenuti trener.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUzlPzXIqi6/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov talenat brzo su prepoznali Arsenalovi skauti, a za BBC je jedan od njih izjavio:

"Ovaj klinac radi stvari koje ne bi trebao raditi. Način na koji udara loptu ... To je previše složeno za nekoga u njegovim godinama. Kad sam ga vidjo, nazvao sam prijatelja i on je potvrdio da ima 4 godine. Rekao sam mu da je to nemoguće, ne može biti dijete iz vrtića. Otišao sam razgovarati s njegovim roditeljima, odveo sam ga na neke treninge i on je to ponovio. On to radi stalno".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
ma da ti ogadi fudbal,on ce dobijati novac sa cetiri god, a neki jadni momcic ce zivot ostavit na treninzima i otac ce zadnju paru dat za skupe treninge,i nece proc nikad,
7 0
DR.Gazija.
Tako je..taman da STASA U LONDONSKOJ EJACI, pa onda na put u nekog VELIKANA..bravo MALISA..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi