Vieira umalo srušio bivši klub: Lacazette u zadnjim sekundama spasio Arsenal

Premiership

Vieira umalo srušio bivši klub: Lacazette u zadnjim sekundama spasio Arsenal

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Arsenala remizirali su s Crystal Palaceom rezultatom 2:2 u posljednjem meču osmog kola engleskog Premiershipa.

Iako su stvari po Arsenal izgledale dosta dobro na startu meča, na kraju je ovaj tim jedva došao do boda, golom praktično u zadnjim sekundama.

Pierre-Emerick Aubameyang je u osmoj minuti postigao gol. Pepe je šutirao, golman gostiju odbija loptu, a na pravom mjestu Gabonac koji trese mrežu gradskog rivala.

Arsenal je sačuvao tih 1:0 do odlaska na odmor, no već u petoj minuti nastavka je bilo 1:1. Iskusni Chrisitan Benteke je pronašao put do mreže Aresnala.

Nakon tog gola Topnici ponovo preuzimaju incijativu, napadaju, stvaraju kakve - takve šanse, a onda novi hladan tuš u 73. minuti. Edouard je iskoristio grešku rezerviste Lokonge u kontri Palacea, te je na kraju savladao Ramsdalea. 

Arsenal je napao, imalo veliku šansu preko Tierneyja, kada je pogodio prečku, a onda u ludoj završnici, nakon ubačaja sa lijeve strane u gužvi lopta dolazi do Lacazettea, koji ipak trese mrežu Palacea i donosi vrijedan bod Topnicima koji su u nizu od četiri meča bez poraza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba istaći da je ovo bio prvi okršaj Patricka Vieire, sada trenera Palacea, sa svojim nekadašnjim klubom u kojem je ostavio dubok trag.

Arsenal već u petak igra meč narednog kola, kada će ugostiti Aston Villu na Emiratesu, a zatim mu slijede mečevi s Leedsom u Liga kupu i u Premier ligi s Leicesterom u gostima i Watfordom kod kuće. Što se Palacea tiče, u narednom kolu će dočekati Newcastle koji još nema pobjedu, pa slijedi gostovanje Manchester Cityju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DR.Gazija.
Igrali bi SUPER LIGU, dok ih VILE NOSAJU protiv Palace-a i Brightona..treba ih shvatiti, TESKE EVROPSKE UTAKMICE IMAJU, pa su se FOKUSIRALI NA NJIH..moze li AR678AL u TOP11 ove sezone?
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi