Britanski mediji špekulišu

Na Old Traffordu već izabrali Solskjaerovog nasljednika

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je spasio Ole Gunnara Solskajera otkaza na klupi Manchester Uniteda.

Solskjaer na raspolaganju ima zaista odličan tim, ali ne uspjeva pronaći pravi balans i igru u skladu s očekivanjima zbog čega se često špekuliše o njegovom otkazu.

Iako ima podršku igrača realnost je da se norveškom treneru dobro drma stolica na Old Traffordu i mogući otkaz ne treba odbaciti.

Daily Star danas piše kako su u Manchester Unitedu već izabrali mogućeg nasljednika. U pitanju je Antonio Conte.

Conte je jedan od najboljih slobodnih trenera na svijetu. Ima čvrstu ruku, zna uvesti red u tim i držati disciplinu, sve to što je možda i potrebno Crvenim đavolima u ovom trenutku.

Italijan se već ranije dokazao u Premiershipu gdje je s Chelseajeam bio prvak te osvojio FA Cup i ne bi imao problema sa adaptiranjem.

Conte je itekako ambiciozan trener, uvijek zahtjeva konkuretan i igrački kvalitetan tim što bi sigurno dobio na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Solskajer će preživjeti još neko vrijeme i to zahvaljujući Cristianu Ronaldu koji je zabio za pobjedu nad Atalantom u Ligi prvaka.

Crveni đavoli u nedjelju igraju protiv Liverpoola, u slučaju izostanka pozitivnog rezultata otkaz Solskajeru ne bi bio iznenađenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.