Bundesliga

Bayernova mašinerija ne staje, Borussia uvjerljiva i bez Haalanda

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna bez većih su problema savladali ekipu Hoffenheima (4:0).

Bavarci su postali prava mašinerija pod vodstvom Juliana Nagelsmanna, a danas su bez previše poblema na svojoj Allianz-Areni savladali Hoffenheim.

Gnabry je načeo goste, potom je pogodio i Lewandowski, a na 3:0 je povisio Choupo-Moting u 82. minuti. Nedugo nakon toga Tolissou je poništen pogodak, ali već u 87. minuti je rezervista Kingsley Coman dotukao goste.

Borussia Dortmund je danas gostovala u Bielefedu, pa je i bez Erlinga Haalanda lako došla do pobjede - 3:1. Ovaj duel obilježio je sjajan gol Hummelsa, a strijelci su bili još Can i Bellingham za goste, a Klos s penala za domaće.

Freiburg je priredio malo iznenađenje, pa je u Wolfsburgu slavio s 2:0, a naš reprezentativac Ermedin Demirović igrao je od 78. minute.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednjeplasirani Gr. Furth je vodio neočekivano u Leipzigu s 1:0, ali su domaći u nastavku potpuno razbili goste i slavili s 4:1 nakon preokreta. Hrgota je na kraju prvog dijela pogodio za goste, a onda su Poulsen, Forsberg, Szoboszlai i Novoa Ramos donijeli domaćinu uvjerljivu pobjedu.

Bayern je i dalje lider sa 22 boda, Borussia Dortmund ima 21, a Freiburg 19 bodova na treće mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.