Za siću čistio oluke, prodavao vodu, prao automobile, a sada ga Salihamidžić plaća 100 miliona!

Stiže zamjena za Lewandowskog

Za siću čistio oluke, prodavao vodu, prao automobile, a sada ga Salihamidžić plaća 100 miliona!

A. Čaušević

Bayern bi u narednom periodu mogao realizovati najskuplji transfer u historiji kluba. 

Hasan Salihamidžić priprema teren za transfer vrijedan 100 miliona eura. U Bayernu su pronašli zamjenu za Roberta Lewandowskog i ne žele propustiti priliku za takvo nešto.

Bavarci namjeravaju dovesti igrača koji je u djetinjstvu čistio stanove za siću, za mizernih 5 centi bi komšijam čistio oluke kako bi mogao preživjeti, a sada živi svoj san. 

"Donosio sam i vodu za 15 centi. Pronalazio sam zadovoljstvo u tome jer sam smatrao da naporno radim za taj novac, to mi je bilo važno. Bio sam svjestan kako trošiti i pomagati porodici. Moja su braća prodavala novine, a moja sestra narandže. Bio sam na prometnoj ulici, jurio za automobilima i ljudima davao vodu za novac. Osjećam da su mi te muke pomogle u životu, da su od mene napravile čovjeka kakav sam danas", samo je djelić životne priče koju je nedavno ispričao Victor Osmihen, velika Bayernova želja.

U Bavarskoj su svjesni da se približava kraj jedne velike ere, da će Lewandowski uskoro otići u penziju ili napustiti klub. Dogovora oko nastavka saradnje još uvijek nema zbog čega se traže idealne zamjene.

Ovaj 22-godišnjak je eksplodirao u Seriji A. Na startu sezone je za Napoli postigao osam golova na devet utakmica. Igra briljantno i doslovno dominira na terenu zbog svoje snage te u jakoj ligi poput italijanske djeluje nezaustavljivo.

Izvještaji s Apenina govore da je Bayern za njegove usluge pripremio 100 miliona eura što bi bio najveći transfer u historiji njemačkog velikana. Interesantno da su njegovi bivši i sadašnji klub već potrošili toliko novca za transfere.

Mladog Nigerijca je Napoli prije dvije godine platio 70 miliona eura Lilleu, a Francuzi su ga godinu ranije platili 22 miliona belgijskom Charleroiju koji ga je prije toga za 3.5 miliona eura doveo iz Wolfsbruga. Za isti iznos je iz nigerijskog Strikersa stigao u Njemačku. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQlWiCpjQPT/[/instagram]

Osimhen je želja još nekolicine evropskih velikana, prije svih Reala, ali kako su Kraljevi preokupirani dovođenjem Kyliana Mbappea, u Bayernu neće čekati te će nastojati da transfer završe što je prije moguće. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597698961
I barcelona se interesuje za navedene igrace a na kraju ce biti mbape u real,osimhen u bayern,haland u celsi ili neki drugi engl tim,i barcelona opet pusiona hahha
8 1
Ecosport
Da Bayern nekoga plati 100 miliona, teško, bez obzira o kome se radi. Kad nisu davali za Messija 100 miliona, neće ni za ovog.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije