Građani pobijedili sa 3:1

Manchester City bez problema slavio u Brightonu

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Brighton sa 4:1 u meču devetog kola Premiershipa.

Građani su bez većih problema uspjeli da dođu do pobjede u Brightonu, a sve je bilo jasno nakon svega pola sata utakmice.

City je do prednosti stigao već u 13. minuti kada je Gundogan pogodio za 1:0 nakon asistencije Bernarda Silve.

Do drugog gola gosti s Etihada dolazu u 28. minuti. Gosti su odigrali odličnu kontru nakon koje je Grealish sjajno uposlio Fodena koji je bez problema poslao loptu u mrežu domaće ekipe.

Samo tri minute kasnije na semaforu je bilo 0:3. Gabriel Jesus je šutirao, a lopta je zakačila Fodena i prevarila golmana domaćih, te je pogodak zvanično pripisan Fodenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brighton je u 80. minuti uspio da smanji na 1:3 kada je Mac Allister pogodio iz penala. Konačnih 1:4 u ovoj utakmici postavio je Riyad Mahrez u sudijskoj nadoknadi.

City je drugi na tabeli sa 20 bodova i imaju dva boda manje od lidera Chelseaja. Brighton je čevrti sa 15 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.