Realnije i iskrenije ne može: De Bruyne je izabrao svog "dobitnika" Zlatne lopte

Sjajni veznjak Manchester Cityja

Realnije i iskrenije ne može: De Bruyne je izabrao svog "dobitnika" Zlatne lopte

A. Čaušević

Kevin De Bruyne je već godinama među najboljim veznjacima svijeta zahvaljujući briljantnim partijama u dresu Manchester Cityja i reprezentacije Belgije.

Kako se bliži dodjela nagrade Zlatna lopta sve su učestalije špekulacije ko treba da osvoji ovo prestižno priznanje. Svog favorita je izabrao i De Bryune.

Zvijezda Građana je bila i više nego realna te je nastojala da bude maksimalno objektivna pri izboru. Prednost je na kraju dobio Robert Lewandowski.

"Ako moram izabrati, gledat ću period od dvije godine jer prošle godine nije dodijeljena nagrada, onda ću izabrati Lewandowskog", rekao je De Bruyne.

"Za sve ono što je uradio u posljednje dvije godine i postignute golove on bi bio moj izbor", pojasnio je 30-godišnjak koji je i sam ušao u izbor za najboljeg igrača svijeta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Računajući prošlu i aktuelnu sezonu Lewandowski je postigao više od 60 golova golova u dresu Poljske i Bayerna te se već duži period nalazi u impresivnoj formi.

Inače, lobiranje za pobjednika Zlatne lopte uveliko traje. Francuzi bi najradije da nagradu dodijele Karimu Benzemu, dok odlične izglede pored Lewandowskog ima i Lionel Messi. Prestižnom priznanju se nada i Jorginho.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Normala.Neki stavljaju benzemu u istu recenicu sa ovim napadacem hahahah.Nepravda ce bit zestoka ako lewa ne osvoji.Drugi izbor Jorginho
7 7
user1614932756
Ma.jorginho ne smije osvojit kloc igrac nista nije uradio da utice i na jednu titulu ni u klubu ni u reprezentaciji 20000 dodavanja 0 asistencija tuga od igraca
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi