Povratak Pjanića u očajnom izdanju Bešiktaša, Manchester City pregazio Club Brugge

Liga prvaka

Povratak Pjanića u očajnom izdanju Bešiktaša, Manchester City pregazio Club Brugge

E. Škorić

Prva dva meča trećeg kola grupne faze Lige prvaka odigrana su večeras od 18:45 sati.

Bešiktaš je ugostio Sporting u duelu ekipa koje su do večeras bile bez ijednog boda, a prve bodove nosi tim iz Lisabona.

Velikan iz Istanbula imao je košmarno veče, prvenstveno zbog očajne igre u odbrani, što je učinilo razliku u ovoj utakmici, a Sportingu omogućilo laganu i uvjerljivu pobjedu.

Skoro sve golove, njih četiri od pet, vidjeli smo u prvih 45 minuta, a u nastavku "more" šansi koje su propuštene s obje strane, mada je Paulinho postigao sjajan gol u 90. minuti za konačnih 4:1. Što se tiče prvih 45 minuta, Coates je postigao dva gola za Sporting, oba puta nakon ubačaja iz kornera i loše reakcije Bešiktašove odbrane, a u 44. minuti Domagoj Vida je skrivio penal zbog igranja rukom, te je Sarabia zabio za 3:1.

Jedini gol Bešiktaš je postigao u 24. minuti. Miralem Pjanić je izveo korner, a Larin glavom pogodio za tada 2:1. Nas raduje povratak Pjanića, koji je odigrao 90 minuta, upisao asistenciju, ali većina njegovih saigrača noćas nije bila na potrebnom nivou da se pobijedi Sporting.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom duelu grupe C sastaju se Ajax i Borussia Dortmund od 21 sat. Ova dva tima imaju po šest bodova i najbliže su plasmanu u nokaut fazu.

Manchester City je gostovao kod Club Bruggea i isuviše lako došao do pobjede. Građani su slavili s 5:1, a strijelci su bili Cancelo, Mahrez (2), Walker i mladi Palmer za goste, odnosno Vanaken za domaće. U drugom meču ove grupe sastaju se PSG i Leipzig.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
propo ko zeton
3 4
87618
Eh jest im i pomogo sto se vratio , samo da ne pomogne tako i reprezentaciji , uzeli smo vise bodova bez njega u 2 tekme nego sa njim u 4 , umrtvljuje igru u sredini terena , bez njega oni momci idu naprjed sa loptom , ne traze njega , on je potez viska bolan , mozda bi bilo bolje sklupe ga ubacivati.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi