Nije odustao od svojih principa

Toliko mrzi ljutog rivala da je preko njegovog imena na dresu stavio naljepnicu

Admin Čaušević

Neka rivalstva u svijetu fudbala ne poznaju granice, pravi primjer za to nam stiže iz Njemačke. 

U drugoj rundi DFB Pokala Minhen 1860 je eliminisao Schalke 04. Trećeligaš je pobijedio bivšeg Bundesligaša sa minimalnih 1:0.

Pobjednik je odlučen već u 5. minuti. Steffen Lex je bio strijelac na asistenciju Sasche Moldersa, kapitena koji se poslije utakmice našao u centru pažnje.

Naime, prije utakmice ovaj 36-godišnjak je na dresu stavio naljepnicu preko riječi "Schalke 04", a poslije je za njemački Sky objasnio zašto je to uradio.

"Kao dečko rođen u Essenu teško mi je kada Schalke 04 piše na mom dresu", rekao je Molders.

Inače, u DFB Pokalu dresovi su presonalizirani na način da su na njima ispisana imena timova koji se susreću.

Molders je iz regije Rus i još uvijek je srcem vezan za Rot-Weiss Essen i nije imao namjeru da igra sa riječima Schalke 04 na svom dresu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Posebno mi se sviđaju pobjede nad Schalkeom 04. Da samo pobijedili 2:0 ne bi se mogli ni požaliti. Svi su dali sve od sebe. Bilo je odlično i sada ćemo uživati u tome", rekao je Molders.

Čovjek koji ima istetoviranu tetovažu Essena na svom tijelu je za narednog protivnika poželio Bayern ili svoj bivši klub Augsburg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.