Navijači Schalkea digli buku, klub morao prekinuti dogovoren transfer

Ne žele zločinca u timu

Navijači Schalkea digli buku, klub morao prekinuti dogovoren transfer

E. Škorić

Španski nogometaš Sergio Enrich (31) trebao je da pređe u Schalke ovog ljeta, ali navijači kluba iz Gelsenkirchena to nisu dozvolili.

S obzirom da je 31-godišnjak u prošlosti počinio zločin, zbog čega je dobio uslovnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, navijači Schalkea uložili su veto i ne dozvoljavaju njegov angažman. Schalke je bio postigao dogovor sa igračem koji je slobodan, ali kasnije su vlasnici kluba shvatili da su navijači u pravu.

Navijači njemačkog drugoligaša ne zaboravljaju Špancu da je 2021. godine osuđen uslovno na dvije godine zatvora jer je 2016. godine snimao seksualni odnos sa jednom ženom.

Ispostavilo se da je Enrich u tajnosti i bez pristanka žene snimao odnos između njih dvoje, a njegov bivši saigrač Antonio Luna pomogao mu je u tome. Žena ih je prijavila, a obojici je kasnije izrečena novčana kazna uz dvije godine uslovno zatvora.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U sezoni 2020/2021 Sergi Enrich odigrao je 27 utakmica u La Ligi, postigavši tri gola. Igrao je za Eibar, Numanciju, Mallorcu, Alcoron, Huelvu, ali je trenutno slobodan igrač.

Trebao je da dođe u Schalke, ali je i sam njemački klub potvrdio da od transfera nema ništa.

Top Komentari

CrveniBar
Cuj zlocin
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti