Fudbalska priča vikenda: Druga liga, posrnuli velikan, mravinjak na tribinama i gol godine

Scene za pamćenje

Fudbalska priča vikenda: Druga liga, posrnuli velikan, mravinjak na tribinama i gol godine

A. Čaušević

U vrijeme pandemije koronavirusa rijetko koji klub se može pohvaliti sa ispunjenim tribinama na domaćim utakmicama. 

Navijači u Njemačkoj spadaju u grupu lojalnijih u svijetu fudbala, te bez obzira na rezultate uvijek pune tribine i pružaju podršku voljenom klubu. 

Schalke 04 je prošle sezone nakon tri decenije ispao iz Bundeslige i ove sezone je primoran da igra u popularnoj Cvajti uz nadu da će ekspresno izboriti povratak u društvo najboljih. 

Popularni Rudari su danas dočekali Ingolstadt i upisali su ubjedljivu pobjedu sa 3:0. Na tribinama Veltins Arene je bilo prisutno oko 50.000 gledatelja. 

Takva podrška u drugom rangu takmičenja je zaista impresivan podatak, a Mehmet-Can Aydin se pobrinuo da prisutni gledatelji uživo vide možda i gol godine.

Aydin je postigao zaista fenomenalan gol poslije "kung-fu" udarca sa 10-ak metara. 

Ovaj 19-godišnjak je natrčao na ubačaj iz kornera i zakucao loptu u mrežu. Fantastičan pogodak pogledajte ovdje. 

Strijelci za domaće su još bili Bulter i Terodde pa su Rudari stigli do 16 bodova. Zauzimaju četvrto mjesto sa tri boda manje od vodećeg St. Paulija.

Promo

Top Komentari

Klicko
Hajmo Šalke,nazad u Bundesligu
3 1
MethodMan
Golcina
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi