FOTO - EPA

Pozvao UEFA-u i FIFA-u da reaguju

Ancelotti: I danas igramo mnogo utakmica

A. Beganović

U posljednje vrijeme Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) sve više lobira kako bi se Svjetsko prvenstvo igralo svake dvije godine.

Planovi FIFA-e suočeni su sa velikim brojem kritika, a mnogobrojni fudbalski stručnjaci smatraju da se i danas, bez Mundijala svake dvije godine, igra preveliki broj utakmica.

Jedan od njih je i trener Reala, italijanski stručnjak Carlo Ancelotti, koji smatra da FIFA i UEFA po tom pitanju moraju što prije nešto učiniti.

"Mislim da je i danas u kalendaru previše utakmica i to treba popraviti. FIFA i UEFA moraju što prije nešto učiniti po tom pitanju jer igrači su previše umorni, a ako se tako nastavi, onda neće biti utakmica", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trener Reala je istakao i da se njemu kao navijaču sviđa to što se igra i samim tim prenosi veliki broj utakmica, ali da mu kao sudioniku događaja to ne odgovara.

"Danas se igra mnogo utakmica i mnogo ih se prenosi. Meni se kao navijaču to sviđa. Ali kao sudionik događaja, kao trener, smatram da to nije najbolja opcija za treniranje vrhunskih ekipa. Kvaliteta igre u mnogim utakmicama je pala", zaključio je Ancelotti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.