Foto - EPA

Tite odabrao tim

Brazilski selektor razočarao zvijezdu Reala i iznenadio pozivom u Barcelonu

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite objavio je danas popis fudbalera za kvalifikacione utakmice protiv Kolumbije i Argentine.

Na popisu brazilskog selektora našla su se glavnom očekivana imena, a iznenađenje je svakako poziv fudbaleru Barcelone Philippeu Coutinhu, koji ne blista ni ove sezone u dresu katalonskog velikana.

Bez poziva ponovo je ostao Vinicius Junior i to je za mnoge ljubitelje fudbala u Brazilu veliko iznenađenje jer mladi fudbaler igra sjajno za Real Madrid ove sezone.

Tite je za kvalifikacione mečeve odabrao ove fudbalere:

Golmani: Alison (Liverpool), Ederson (Manchester City), Gabriel Chapeco (Gremio).

Odbrana: Danilo (Juventus), Emerson (Tottenham), Alex Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atletico Madrid), Eder Militao (Real Madrid), Lucas Verissimo (Benfica), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (Chelsea).

Vezni red: Casemiro (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Gerson (Marseille), Lucas Paqueta (Lyon), Philippe Coutinho (Barcelona).

Napad: Antony (Ajax), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Matheus Cunha (Atletico Madrid), Neymar (PSG), Raphinha (Leeds United).

Brazil će 11. novembra igrati meč protiv Kolumbije, a zatim 16. novembra slijedi klasik protiv Argentine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.