Guardiola o stanju u Barceloni: Nije do trenera, nego do igrača
FOTO: EPA

Španac sasvim otvoreno

Guardiola o stanju u Barceloni: Nije do trenera, nego do igrača

Haris Zilić

Kriza Barcelone, otkaz Koemanu, ali i budućnost katalonskog tima vodeća je tema u svjetskim fudbalskim okvirima.

Oko cijele situacije u timu sa Nou Campa oglasio se i Pep Guardiola koji je dao zanimljivu izjavu.

"Nije do Koemana, do trenera, nego do igrača. Xavi ako dođe bit će iskusniji nego u vrijeme kada sam ja preuzeo Barcelone, ali opet nije do njega", rekao je Guardiola i nastavio.

"Ako nemate dobre igrače trener ne može ništa napraviti. U vrijeme kada sam bio trener Barcelone imao sam sjajnu generaciju igrača, u fantastičnim godinama i nevjerovatnoj formi. Jednostavno u tom trenutku se sve poklopilo."

Naredni korak koji je bitan za Barcelonu?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Morate znati kakve igrače želite, odnosno šta želite", završio je Guardiola.

Upravo je i finansijska situacija kumovala da Barcelona dobro izmiksa roster ove sezone, gdje je nekoliko igrača iz B tima dobilo priliku da gradi igru katalonskog giganta, a vidjet ćemo da li će na zimu biti kakvih igračkih promjena i mogu li sezonu koliko-toliko izvući povoljno kada je u pitanju rezultat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BigBabo
Absolutely, players need to step their game up.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti