Serija A

Džeko promašio veliku šansu, Correa srušio Udinese na Meazzi

Edmir Škorić

Inter je danas na Giuseppe Meazzi slavio s 2:0 protiv Udinesea.

Nerazzurri su u povelikom bodovnom zaostatku za Napolijem i Milanom, pa su danas jednostavno morali da ostvare pobjedu. Pod tim pritiskom domaći nogometaši nisu se baš istakli u prvih 45 minuta, no u nastavku potpuno druga priča.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će "puknuti" odbrana gostiju iz Udina, a put do njihove mreže pronašao je sjajni Correa, koji je danas dobio priliku da starta uz Edina Džeku u napadu.

Correa je u 60. minuti postigao gol nakon asistencije Bastonija, a osam minuta kasnije i nakon asistencije Dumfriesa, pa je to bilo domaćinu dovoljno da dođe do pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je danas imao jednu ogromnu šansu, ali iz blizine je neshvatljivo promašio. Bilo je to malo prije nego je Correa postigao drugi gol. Bh. napadača je u 80. minuti zamijenio Lautaro Martinez.

Inter u je ovo bila sedma pobjeda i treći je na tabeli s 24 boda, dok Napoli i Milan imaju po 28 i po utakmicu manje. Napolitanci kasnije gostuju Salernitani, dok će Milan večeras u derbiju na Olimpicu odmjeriti snage s Romom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.