Morao ga je staviti u početnu postavu

Solskjaer: Ovdje sam tri godine i niko od igrača nije bio takav na treningu kao on u utorak

Endin Čaušević

Manchester United je u subotu u derbiju pobijedio u gostima Tottenham sa 3:0.

Crveni đavoli su uspjeli koliko-toliko da se iskupe za blamažu koju su prije sedam dana doživjeli na svom terenu kada ih je sa 5:0 pobijedio najveći rival Liverpool.

Mnogi su tada tražili da Ole Gunnar Solskjaer dobije otkaz, ali su mu čelnici kluba prožili podršku.

United je jučer pobijedio Tottenham sa 3:0, a navijači su promijenili ploču i pokazali oduševljenje nakon trijumfa u Londonu. Golove za United u subotu su zabili Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani i Marcus Rashford.

Solskjaer je mnoge iznenadio odlukom da Cavani igra od prve minute, a Urugvajac je odmah pokazao da mu je tu i mjesto.

No, norveški stručnjak je nakon toga objasnio da je Cavani jednostavno na treninzima pokazao nevjerovatnu želju za igrom, te da ga je morao staviti u početnu postavu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovdje sam skoro tri godine i u utorak na treningu sam od Edinsona Cavanija vidio najbolje izdanje što je jedan igrač ikad napravio tokom treninga u Manchester Unitedu otkako sam ja trener", rekao je Solskjaer.

Norvežanin mu je nakon toga pružio šansu protiv Tottenhama i nije se pokajao jer je Cavani uspio postići jedan pogodak i odigrati veoma dobar meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.