Pogba seli u Italiju, plata 12,5 miliona eura

Vraća se u Juventus?

Pogba seli u Italiju, plata 12,5 miliona eura

E. Škorić

Francuski reprezentativac Paul Pogba mogao bi se vratiti u Italiju.

Pogba je za Juventus igrao od 2012. do 2016. godine i nakon nekoliko sezona provedenih u Manchester Unitedu, Francuz je spreman da se vrati u Torino.

Nije tajna da Juventus odavno pokušava da vrati Pogbu, a nogometaš nema namjeru da produži ugovor s Unitedom i na ljeto će kao slobodan igrač postati novi - stari član najtrofejnijeg tima u Italiji.

Juventus je spreman plaćati Pogbu 12,5 miliona eura, ali najprije će se osloboditi nekoliko veznjaka.

Pogbina forma u Engleskoj često varira, no ove sezone pruža dosta dobre partije. UUpisao je devet nastupa u Premier ligi i ima čak sedam asistencija, mada još uvijek ove sezone ni u jednom takmičenju nije postigao gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od 2012. do 2016. Pogba je nastupao za Juventus i u Torinu imao dom. Nakon toga je postao najskuplji igrač svijeta po odlasku u Manchester United, no Juventus je klub s kojim ga se nikad nije prestalo povezivati.

On je sa Starom damom osvajao četiri Scudetta, dva puta Kup Italije i dva puta Superkup Italije, dok je u Engleskoj do sada osvojio Liga kup i Evropsku ligu. S francuskom reprezentacijom bio je svjetski prvak 2018. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Erikdier21
Seli da ss.ba vec 3 godine i nikako da ga presele
5 0
Eno30
Ako Pogba ima želju da ide, ako ne igra srce za klub onda ga pustite neka ide. Ali ja ipak mislim da Solsker treba da leti sa klupe
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi