Katalonci žele Xavija, očekuju ih u Kataru

Šeik poslao poruku Barceloni: Ili Laporta ili niko!

Edmir Škorić

Vlasnik katarskog Al Sadda zahtijeva da predsjednik Barcelone Joan Laporta dođe u Dohu kako bi zaključili posao.

Nakon smjene Ronalda Koemana, Barcelona pokušava za trenera imenovati svog bivšeg igrača Xavija. Prvi službeni kontakt je ostvaren, ali u Kataru traže dolazak Laporte kao žele da puste Xavija.

"Ako želite zatvoriti Xavijevu operaciju na prijateljski način i bez ikakvih problema, morate doći u Dohu. Šeik želi ravnopravan dogovor s Barcelonom, ne želi pregovarati sa drugim osobama, želi da to bude isključivo Laprota", poruka je koja stiže iz Dohe.

Barceloni slijedi važan meč u Ligi prvaka protiv Dynamo Kijeva, ali Laporta mora da pronađe malo vremena za let u Dohu kako bi dogovorio detalje oko Xavijevog dolaska na Camp Nou.

Laporta na pregovore želi da dođe s nekoliko svojih saradnika, no u Kataru to smatraju nepoštovanjem i žele da pregovore isključivo vode dva čovjeka - glavni u Barceloni i glavni u Al Saddu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Al Saddov predsjednik je Šeik Mohammed bin Hammad i on želi da se nađe s Laportom lice u lice kako bi završili dogovor oko Xavija. Osim toga, Katari će vjerovatno tražiti odigravanje prijateljskog meča s Barcelonom u budućnosti na svom tlu, a zauzvrat neće tražiti nikakvu odštetu za Xavija.

Al Saddu slijede neke važne utakmice u prvenstvu i Xavi bi trebao ostati fokusiran budući da ima još dvije godine ugovora, ali u Barceloni žele da se sve što prije završi jer im je neophodan trener za nastavak ove turbulnetne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.