"Večeras smo pronašli Griezmanna koji je 'nestao' odlaskom u Barcelonu"

Simeone presretan zbog Francuza

"Večeras smo pronašli Griezmanna koji je 'nestao' odlaskom u Barcelonu"

Endin Čaušević

Atletico Madrid je večeras na svom terenu pobijedio Betis sa 3:0 u okviru 12. kola španske La Lige.

Aktuelni prvak Španije do prednosti je došao u 26. minuti kada je Carrasco "izlomio" defanzivca Betisa, a zatim je loptu zakucao u mrežu za 1:0.

Drugi gol domaći postižu u 63. minuti, a u centru pažnj ebio je Pezzella koji je zatresao svoju mrežu. Konačnih 3:0 postavio je Joao Felix deset minuta prije kraja utakmice.

Večeras je ponovo ponajbolji bio Antoine Griezmann koji je odigrao odličnu utakmicu iako se nije upisao u listu strijelaca.

Griezmann se posljednjeg dana prelaznog roka iz Barcelone vratio u Atletico i to je očito bio odličan potez. Francuz se vraća u prepoznatljivu formu koje nije bilo dok je igrao u katalonskom timu.

To je potvrdio i Diego Simeone koji je nakon utakmice izjavio da je sretan što je večeras Griezmann igrao kao i prije odlaska u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U ovoj utakmici smo pronašli Griezmanna kojeg smo tražili nakon što se vratio iz Barcelone gdje je bio 'nestao'. Odigrao je meč kao što je igrao i prije nego što je otišao u Barcelonu. Radio je za ekipu i uvijek je bio u nekoj šansi. To je Griezmann kojeg želimo i napokon smo ga pronašli. Nadamo se da će tako nastaviti", rekao je Simeone.

Griezmann je dvije sezone proveo u Barceloni, ali nije opravdao očekivanja. Vratio se u Atletico na posudbu do kraja sezone, ali će Madriđani morati otkupiti njegov ugovor. No, povratak na Wanda Metropolitano je bila najbolja stvar koju je mogao napraviti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti