"Niko nije tražio od mene da igram besplatno, ali bih se volio vratiti u Barcu u drugačijoj ulozi"

Lionel Messi otvorio dušu

"Niko nije tražio od mene da igram besplatno, ali bih se volio vratiti u Barcu u drugačijoj ulozi"

Endin Čaušević

Lionel Messi je ljetos morao napustiti Barcelonu nakon što mu katalonski klub nije mogao ponuditi produženje ugovora.

Messi je imao namjeru da produži ugovor s Barcelonom kada se vratio s odmora, ali je onda dobio šokantne vijesti od Joana Laporte koji mu je otkrio da to neće biti moguće.

Barcelone zbog velike finansijske krize nije mogla Messiju ponuditi nastavak saradnje zbog čega je Argentinac bio primoran da napusti katalonski klub u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeri.

Messi je odlučio da potpiše dvogodišnji ugovor s PSG-om gdje mu ne ide baš najbolje. Još uvijek nije dao gol u Ligue 1 i na terenu se vidi da se još uvijek privikava na novu ekipu i novi sistem igre.

Jedan od najboljih igrača svih vremena dao je intervju za katalonski Sport u kojem je priznao da bi se volio vratiti jednog dana u Barcelonu i postati član uprave kako bi pomogao klubu.

"Volio bih se vratiti u Barcu, da pomognem klubu kao član uprave. Oduvijek sam govorio da želim pomagati klubu na svaki mogući način i biti od koristi Barci. Volio bih u jednom trenutku postati član uprave, ako se za tim ukaže prilika. Želim ponovo pomoći Barceloni. To je klub kojeg ja istinski volim i kojem želim sve najbolje, želim da se nastavi razvijati i želim da bude najbolji na svijetu", rekao je Messi.

Također, priznao je da od njega niko nije tražio da ostane u klubu i igra besplatno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Niko u Barci nije tražio od mene da igram potpuno besplatno. Cilj mi je da do kraja karijere osvojim još jednu Ligu prvaka i nadam se da će se to desiti", dodao je argentinski fudbaler.

Messi je u dosadašnjem dijelu odigrao osam mečeva za PSG u svim takmičenjima i zabio je tri gola u Ligi prvaka, dok se u Ligue1 još uvijek nije upisao u listu strijelaca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Bog, Otac, Najbolji svih vremena! Lionel Messi.
7 10
Madridista
Ne razumijem samo zbog čega bi čovjek igrao besplatno?! Igranje fudbala je njihov posao i rade ga za pare. Ne znam šta je sporno...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi