Austrijanac govorio o bivšoj i trenutnoj momčadi

Usporedio Bayern i Real Madrid: Alaba je htio da bude fin, ali...

Edmir Škorić

Bivši nogometaš Bayerna David Alaba je dao intervju za Kicker i između ostalog je usproedio svoj trenutni klub Real Madrid sa bivšim klubom.

Austrijanac je dugo godina bio član Bayerna, da bi kao slobodan igrač na kraju prešao u Real Madrid. Mnogi smatraju da to nije trebao napraviti, a novinar Kicker upitao ga je koja je razlika između ta dva velikana?

"Obje ekipe imaju odličan stil igre i razlike su u detaljima. U svakom slučaju, uvijek ovisi o treneru i onom ko vodi tim i o tome kakav stil preferira. Primijetio sam to tokom godina u Bayernu i ovdje nije drugačije. U oba kluba ipak je najvažniji uspjeh na kraju. Moja sadašnja ekipa jako je gladna trijumfa i ambiciozna, a ja u svakom meču  nastojim pobijediti. Tako je bilo i u Bayernu", govori Alaba i potom ipak pravi razliku rekavši da je u Realu "sve veće" nego u Bayernu.

"U Madridu sam od prvog dana osjetio jedinstvenu auru i atmosferu. O Realovoj prošlosti možete da naučite sve dok šetate gradom. Ovaj klub je nešto posebno. Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu, a isto vrijedi i za Real Madrid. Međutim, bez nepoštivanja Bayerna, ovdje u Realu sve je makar za nijansu veće", dodao je Austrijanac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Došao sam ovdje napisati svoju priču i igrati svoju igru. Često mi govore kako nisam dosljedna zamjena za Sergija Ramosa, ali to me ne dotiče. Ne zamaram se s tim", priznao je.

On je 13 godina proveo u Bayernu, te je tamo bio jedna od legendi, baš kao i Ramos u Realu s kojim je osvojio pet naslova La Lige i četiri Lige prvak u svojih 16 godina boravka u Madridu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.