Priznao da je pustio suzu

To mu je bio najteži dan u karijeri: "Plakao sam kada je Moyes dobio otkaz u Manchester Unitedu"

Endin Čaušević

David Moyes je na ljeto 2013. godine izabran za novog trenera Manchester Uniteda nakon što je Sir Alex Ferguson otišao u penziju.

Ferguson je odlučio da na kraju sezone 2013. godine ide u penziju, te je smatrao da će Moyes biti odlična zamjena za njega.

Moyes je prije toga proveo devet godina na klupi Evertona s kojim je imao dosta dobre rezultate zbog čega su mnogi smatrali da mu neće biti teško u Manchester Unitedu.

No, on se na Old Traffordu zadržao manje od godinu dana i nakon 51 utakmice u sezoni dobio je otkaz.

Poznato je da je tada Moyes doveo nekoliko zvučnih pojačanja u United, a jedan od njih bio je i Marouane Fellaini kojeg je poveo iz Evertona. Tada je United platio Belgijanca 30 miliona eura.

Fellaini je s Moyesom imao odličan odnos i ne krije da mu je bilo teško kada je on dobio otkaz u Unitedu. Belgijanac je priznao da čak plakao kada je čuo da Moyes više nije trener kluba s Old Trafforda.

"Bio sam tužan kada je dobio otkaz jer sam znao koliko želi da uspije u Unitedu. On me doveo u Englesku, a onda poveo i u Manchester United koji je jedan od najvećih svjetskih klubova. Ne mogu reći ništa loše o njemu", rekao je Fellaini i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bit ću u potpunosti iskren i priznati da sam plakao kada sam čuo da je on dobio otkaz u Uniteud. Mislio sam da će dugo godina ostati u tom klubu, ali se to nije desilo. Otišao sam do njega u ured da se oprostimo i to je bilo dosta teško i emotivno za mene. Najteži dan u karijeri za mene".

Fellaini je u Manchester Unitedu igrao šest godina, a početkom 2019. godine odlučio je potpisati za kineski SK Luneng gdje i danas igra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.