(Ne)opravdano

Čim ne postigne gol - ne valja: Nove kritike za Edina Džeku

Edmir Škorić

Inter je sinoć u Moldaviji slavio protiv Šerifa s 3:0, ali bez učinka bh. reprezentativca.

Edin Džeko je počeo meč u Tiraspolu, ali nije uspio da postigne pogodak. Imao je tri dobre šanse, no nije uspio da ih iskoristi.

Iako je od početka sezone najbolji strijelac i ponajbolji igrač aktuelnog šampiona Italije, Džeki se ne prašta. Nakon što nije postigao gol u srijedu navečer u Ligi prvaka, trpi kritike.

Italijanski novinari smatraju Džeku najslabijom karikom Intera u Moldaviji uz defanzivca Darmiana.

Džeko je dobio 5,5 ocjenu, najnižu kada su Interovi igrači u pitanju, a kao razlog tako niske ocjene navode se upravo njegovi promašaji.

Džeko je inače postigao osam pogodaka u dresu Intera na 15 mečeva. Sedam ih je dao u Seriji A, a jedan na četiri meča Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Unatoč kritikama, koje nekada zaista nisu opravdane, Dijamant će po svemu sudeći biti starter u derbiju protiv Milana u nedjelju jer i dalje ima veliko poštovanje i podšku od strane trenera Simona Inzaghija.

Nakon te utakmice slijedi reprezentativna pauza, pa se Džeko vraća u BiH i u Zenici će Zmajevima pomoći protiv Finske 13. novembra i Ukrajine tri dana kasnije da se domogne baraža. Podsjećanja radi, bh. reprezentaciji nedostaju četiri boda da završi na drugom mjestu i da igra u baražu za odlazak na Mundijal u Katar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.