Od prve minute ofanzivno: Inzaghi sa Džekom i Lautarom napada Seriff
FOTO - EPA

Liga prvaka

Od prve minute ofanzivno: Inzaghi sa Džekom i Lautarom napada Seriff

A. Beganović

Veoma važan meč danas će u okvoru 4. kola Lige prvaka grupe D odigrati Sheriff Tiraspol i Inter našeg Edina Džeke.

Inter je prvu pobjedeu u Ligi prvaka ostvario prije dvije sedmice upravo protiv Sheriffa, a ukoliko želi igrati u osmini finala i danas će morati slaviti.

Svjesni su u talijanskom klubu da im pobjeda otvara vrata osmine finala pa će od prvog sudijskog zvižduka krenuti napadački, bar ako je suditi po pisanjima talijanskih medija i sastavu koji bi trebao istrčati na teren.

Trener Intera utakmicu će najvjerovatnije početi sa dva napadača, Džekom i Lautarom i to u formaciji 3-5.2, dok će Sheriff s druge strane najvjerovatnije igrati u formaciji 4-2-3-1.

"Ovo je odlučujuća utakmica, svjesni smo toga, jer smo znali da moramo puni puni plijen u dva meča protiv Sheriffa . Našli smo ravnotežu u igri, moramo pokazati da smo jaki i u Evropi. Sheriff je dobar u kontranapadima i nije za podcjenjivanje. Pobijedili su Šahtar i Real Madrid . Uskoro u Seriji A igramo derbi protiv Milana, ali razmišljamo samo o ovoj utakmici", istakao je trener Intera Simone Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mogući sastavi:

Šerif Tiraspol (4-2-3-1): Celeadnic, Fernando, Arboleda, Dulanto, Cristiano, Addo, Thill, Traore, Kolovos, Castaneda, Yakhshiboev.
Inter (3-5-2): Handanović, Skriniar, De Vrij, Dimarco, Darmian, Barella, Brozović, Vidal, Perišić, Džeko, Lautaro.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

capslockenter
Inter svaku utakmicu igra u 3-5-2, dakle s dva napadaca...poenta clanka??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi