FOTO - EPA

Vjeruje u Liverpool

Owen zna ko će osvojiti Ligu prvaka

Adnan Beganović

Nekadašnji engleski napadač Michael Owen smatra da je Premier liga najjača liga u Evropi.

Često se polemiše o tome koja liga je najjača liga u Evropi, a toj polemici pridružio i nekadašnji napadač Liverpoola, Manchester Uniteda i Reala, Michael Owen.

Nekadašnji engleski reprezentativac tvrdi da je Premier liga daleko ispred ostalih evroposkih liga.

“Mislim da je Premier liga daleko ispred ostalih evropskih lige i da je sve jača. Mislim da smo nekoliko godina ispred ostalih. Sada smo potpisali dvojicu najboljih igrača Serije A - Ronalda i Lukakua", rekao je Owen i dodao:

"Messi je prešao u slabiju ligu, tako da je La Liga sve slabija. Ligue 1 nikada ne mogu shvatiti ozbiljno, a klubovi iz Premier lige također biraju najbolje trenere."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte osvrnuo se i na ovosezonsku Ligu prvaka. Owen smatra da je Liverpool najveći favorit za osvajanje pehara.

"Liverpool je favorit Lige prvaka. Najveća opasnost za njih su City i Chelsea", zaključio je Owen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.