FOTO - EPA

Pljušte pohvale

Klinsman uoči velikog derbija Serije A govorio o Džeki i Ibrahimoviću

A. Beganović

Dvanaesto kolo Serije A sasvim sigurno će obilježiti veliki derbi Milana i Intera.

Duel koji u Italiji nikog ne ostavlja ravnodušnim igra se u nedjelju, a Milan će pokušati produžiti pobjednički niz na osam uzastopnih mečeva.

S druge strane, Inter će svim silama pokušati zasustaviti Rossonere i uključiti se u borbu za sami vrh tabele, tako da nedjeljni susret je od ogromne važnosti za obje ekipe.

Biće to i okršaj ekipa čije napade predvode iskusni fudbaleri, s jedne strane Zlatan Ibrahimović, a s druge naš najbolji igrač Edin Džeko.

Upravo je o Ibrahimoviću i Džeki u najavi velikog derbija govorio nekadašnji napadač Intera te jedan od najboljih njemačkih napadača svih vremena Jurgen Klinsmann.

Biranim riječima je Klinsman govorio o pomenutom dvojcu. Istakao je da se radi o fudbalskim fenomenima.

"Ibrahimoviću se divim, on je profesionalac koji uvijek daje sto posto. Trenira na nevjerovatan način. Igra izvanredno, uvijek zabija, on je fenomen", rekao je Klinsmann, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ali i Džeko je od te vrste. Imate i Ronalda. Oni nikad ne stare".

Podsjetimo, Milan se nakon 11 odigranih kola nalazi na 2. mjestu tabele sa 31 osvojenim bodom. Toliko ima i vodeći Napoli, dok je Inter trećeplasirani sa 24 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.