Čim ne postigne gol - ne valja: Nove kritike za Edina Džeku

(Ne)opravdano

Čim ne postigne gol - ne valja: Nove kritike za Edina Džeku

E. Škorić

Inter je sinoć u Moldaviji slavio protiv Šerifa s 3:0, ali bez učinka bh. reprezentativca.

Edin Džeko je počeo meč u Tiraspolu, ali nije uspio da postigne pogodak. Imao je tri dobre šanse, no nije uspio da ih iskoristi.

Iako je od početka sezone najbolji strijelac i ponajbolji igrač aktuelnog šampiona Italije, Džeki se ne prašta. Nakon što nije postigao gol u srijedu navečer u Ligi prvaka, trpi kritike.

Italijanski novinari smatraju Džeku najslabijom karikom Intera u Moldaviji uz defanzivca Darmiana.

Džeko je dobio 5,5 ocjenu, najnižu kada su Interovi igrači u pitanju, a kao razlog tako niske ocjene navode se upravo njegovi promašaji.

Džeko je inače postigao osam pogodaka u dresu Intera na 15 mečeva. Sedam ih je dao u Seriji A, a jedan na četiri meča Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Unatoč kritikama, koje nekada zaista nisu opravdane, Dijamant će po svemu sudeći biti starter u derbiju protiv Milana u nedjelju jer i dalje ima veliko poštovanje i podšku od strane trenera Simona Inzaghija.

Nakon te utakmice slijedi reprezentativna pauza, pa se Džeko vraća u BiH i u Zenici će Zmajevima pomoći protiv Finske 13. novembra i Ukrajine tri dana kasnije da se domogne baraža. Podsjećanja radi, bh. reprezentaciji nedostaju četiri boda da završi na drugom mjestu i da igra u baražu za odlazak na Mundijal u Katar.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
Realno odigrao je loše protiv Sheriffa. Ne znam čemu ovako bombastičan naslov k'o da su mu se posrali na cijelu karijeru.
11 1
kostro
Oni ti ga puse EDINEEEEE
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi