Na San Siru je bilo 1:1

Milan i Inter u sjajnom derbiju podijelili bodove, Džeko izašao iz igre zbog povrede

Endin Čaušević

Milan i Inter odigrali su večeras sjajan derbi na San Siru koji je na kraju završen rezultatom 1:1.

Navijači na San Siru mogli su da uživaju u sjajnom meču, a na kraju su milanski klubovi podijelili bodove. Inter je bio nešto konkretniji i imao bolje šanse, ali nije uspio da dođe do pobjede.

Inter je odlično otvorio utakmicu i uspio je da dođe do prednosti u 11. minuti. Kessie je napravio očajan potez kada je s loptom krenuo ka svom golu i našao se u sendviču između Calhanoglua i Džeke, te je faulirao turskog veznjaka nakon čega je sudija svirao penal.

Loptu je na bijelu tačku namjestio upravo Calhanoglu koji je pogodio za 1:0 i proslavio je pogodak iako je do jučer bio u dresu Milana.

No, radost navijača Intera nije dugo trajala. Milan je na 1:1 izjednačio već u 17. minuti kada je Tonali centrirao iz prekida, a loptu je glavom udario De Vrij koji je prevario svog golmana Handanovića i bilo je to 1:1.

Ipak, samo deset minuta kasnije novi penal za Inter. Toure ruši Darmiana i sudija opravdano svira penal, ali loptu je sada uzeo Lautaro. No, Tatarusanu je sjajno odbraniio udarac Argentinca.

U finišu prvog dijela odličnu šansu imao je Lautaro. Džeko mu je sjajno ostavio loptu, ali on šutira pored gola.

Džeko je i u 73. minuti sjajno asistirao za Vidala koji je šutirao, ali jedan od igrača Milana blokira njegov udarac. I samo dvije minute kasnije bh. napadač je tražio izmjenu.

Nažalost Džeko nije mogao da nastavi meč i nadati se da nije ništa ozbiljno i da će sutra doći u Sarajevo na okupljanje bh. reprezentacije pred mečeve s Finskom i Ukrajinom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja meča zaprijetio je i Milan kada je Ibrahimović pokušao iz slobodnjaka, ali je Handanović to obranio i ostalo je 1:1.

Milan je ostao drugi i ima 32 boda kao i lider Napoli, dok je Inter treći sa 25 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.