Phil Jones se vratio

Tako je kad si član Manchestera: Nije igrao dvije godine, a ima čak 13 ponuda

Edmir Škorić

Neki su ga i zaboravili, no Phil Jones je i dalje tu, u rosteru i među igračima Manchester Uniteda.

Zbog povreda ovaj defanzivac nije igrao skoro dvije godine, ali nije u potpunosti zaboravljen. Štaviše, čak 13 ponuda za njega stiglo je na adresu slavnog engleskog kluba.

Dvadesetdevetogodišnjak odavno nije u planovima Olea Gunnara Solskjaera i evidentno je da bi mogao da ide, posebno sada kada je u potpunosti ispao iz forme zbog duže pauze.

On je posljednji meč u Premier ligi odigrao još krajem 2019. godine. Ima ugovor s Unitedom do 2023. godine, a njegova plata od četiri miliona eura godišnje svakako je nešto čega bi se na Old Traffordu rado odrekli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji javljaju da interes za Jonesa postoji unatoč njegovoj dugoj odsutnosti. Navodno je među tih 13 zainteresovanih i sada bogati Newcastle United, koji ima želju u januaru dovesti zvučna pojačanja kako bi se do kraja sezone izborio opstanak.

Jones je inače član Crvenih vragova 10 godina i najzad je došlo vrijeme da se rastanu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.