Solskjaer na izlaznim vratima: Dolazi stručnjak koji je radio čuda sa mnogim timovima

Norvežanin neće još dugo biti na klupi

Solskjaer na izlaznim vratima: Dolazi stručnjak koji je radio čuda sa mnogim timovima

Edmir Škorić

Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer na rubu je otkaza u Manchester Unitedu.

Soslkjaer je nedavno nakon 0:5 poraza od Liverpoola na Old Traffordu bio blizu odlaska, no data mu je još jedna šansa, pobijedio je Tottenham i privremeno se spasio.

Međutim, nakon blijedog izdanja u subotu protiv gradskog rivala Cityja i 2:0 poraza, pojačane su špekulacije o smjeni Solskjaera, a kao njegov nasljednik sada se spominje dobro poznato trenersko ime Ralf Rangnick.

Njemački strateg trenutno radi u Lokomotivi iz Moskve kao nogometni direktor, a ne kao trener. Rangnikovo ime bilo je poznato javnosti jer se lani spominjao kao novi trener Milana, no Stefano Pioli je napravio sjajne rezultate s momčadi pa su čelnici Rossonera odustali od te ideje.

Veliki je kreator uspjeha Red Bull Leipziga i Red Bull Salzburga, te je imenovan kao direktor nogometnog razvoja spomenute grupacije. Leipzig je iz amaterskih liga doveo do Bundeslige, a radio je i u Schalkeu, Hoffenheimu, Stuttgartu i Hannoveru,.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rangnick se povezivao s Unitedom i prije tri godine kada je Jose Mourinho dobio otkaz, a prema pisanju njemačkog Bilda, ovaj stručnjak spreman je da ode u Englesku da radi kao trener velikana sa Old Trafforda.

Rangnickove momčadi poznate su po tome što kupuju pametno u okviru svog budžeta i po igranju napadačkog nogometa visokog intenziteta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sjecam ga se iz Hoffenheima kada su tamo igrali Ibisevic i Salihovic,radio je dobar posao...ali niti je Manchester United isto sto i Hoffenheim,niti je EPL isto sto i Bayernliga...mozda bi mogao da ih izvadi ako bi mu dali 5 godina vremena,ali tamo se ocekuju vrhunski rezultati odmah,sto su nerealna ocekivanja s obzirom na onakav ogranicen igracki kadar.
2 9
user1607499935
Ronaldo u Engleskoj ligi ove sezone ima 4 gola u 644 minute. Dakle, gol postize u prosjeku 161 minute. Samo je u prve 4 sezone svoje karijere imao goru statistiku od trenutne. Ali dobro... Solskjer je kriv.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi