Zlomislić u dresu Širokog Brijega

Sjajno brani

Zlomislić iznenada "bačen u vatru": Uživam u Rijeci, čini mi se da liga nikad nije bila uzbudljivija · Intervju

Adnan Beganović

Fudbalsko prvenstvo u Hrvatskoj nikada nije bilo zanimljivije. Rijeka, Osijek, Dinamo, pa i Hajduk, nadaju se osvajanju naslova prvaka, a trenutno se na samom vrhu tabele nalazi Rijeka.

Malo ko od fudbalskih analitičara prije početka sezone da je davao šanse Rijeci u borbi za sami vrh hrvatskog klupskog fudbala. No, usudili bismo se reći, onako iz sjene, Rijeka je iz kola u kolo pružala sve bolje partije i trenutno se zahvaljući boljoj gol razlici od Osijeka, sa 30 bodova nalazi na prvom mjestu tabele.

A, jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Rijeke u posljednje vrijeme je i mladi 22-hodišnji bosanskohercegovački čuvar mreže Martin Zlomislić. Nekadašnji golman Širokog Brijega u Rijeku je stigao sredinom jula i nije bio u prvom planu.

Imala je rijeka dva provjerena golmana, Labrovića i Prskala, a Zlomislić je doveden kao mladi golman koji obećava i koji će možda za godinu-dvije dobiti priliku da pokaže šta zna. No, igrom slučaja, odnosno zbog povreda Nediljka Labrovića i iskusnog 34-godišnjeg Andreja Prskala nekadašnji golman Širokog Brijega iznenada je "bačen u vatru", a ukazanu priliku iskoristio je na najbolji moguči način.

Rijeka je sa Zlomislićem na golu u osam utakmica na golu od mogućih 24 osvojila 19 bodova, a hrvatski mediji smatraju mladog bh. golmana za jednom od bitnijih karika dobrih igara Rijeke.

I u posljednjem susretu odigranom za vikend u kojem je Rijeka u Šibeniku savladala istoimenu domaću ekipu sa minimalnih 1:0 Zlomislić je bio na visini zadatka, a vrlo rado je za SportSport.ba govorio o dolasku u Rijeku, hrvatskom prvenstvu, ali i o dobrim igrama svog nekadašnjeg kluba Širokog Brijega.

"U Rijeku sam stigao u sredinom jula nakon što sam raskinuo ugovor sa Širokim Brijegom. Bio sam u potrazi za klubom, Rijeka je pokazala interes i doista smo se brzo dogovorili. Čekao sam svoju priliku, dobio sam je baš protiv Šibenika sa kojim smo igrali i za vikend. Nakon toga branio je Prskalo, a ja sam ponovo čekao svoju priliku. I ukazana mi je u duelu sa Goricom i od tada sam standardno na golu", za SportSport.ba govori Zlomislić i dodaje;

"Zadovoljan sam svoji nastupima. Dobro je, pobjeđujemo, skupljamo bodove i to je najvažnije. Naravno da može uvijek bolje, ali ne smijem se žaliti, ni ja ni ekipa.".

Povukao je nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje paralelu između Premijer lige i HNL-a.

"Ogromna je razlika i što se tiče terena, kvalitete igrača i kvalitete klubova. Veliki je ovo iskorak za mene, ali i za svakog igrača koji dolazi iz Premijer lige Bosne i Hercegovine", kaže Zlomislić.

Čini se da prvenstvo nikada nije bilo uzbudljivije, a u Rijeci je atmosfera, prema riječima našeg golmana, fenomenalna.

"Uzbudljivo je, baš je uzbudljivo. Mi i Osijek imamo isto bodova, Dinamo tri manje, ali i utakmicu manje. Tu je i Hajduk, kojeg ne treba otpisivati. Što se tiče atmosfere u gradu, mogu vam reći da navijači stvarno žive za klub. Imamo veliku podršku, no ne želimo gledati mnogo prema naprijed. Idemo iz utakmice u utakmicu, cilj je pobijediti svaku narednu", istiće Zlomislić, pa objašnjava kako izgleda jedan njegov radni dan.

"Buđenje, pa zajednički doručak u klubu. Nakon toga trening jutarnji, a sat vremena prije početka moramo biti u svlačionici. Prije treninga uglavnom idem u teretanu, odradim koju vježbu ili napravim istezanje. Na terenu smo obavezno 15 minuta prije treninga. Znate i sami kako to ide, zagrijavanje, uvodni, pa glavni dio treninga. Onda opet nakon treninga teretana, pa zajednički ručak u klubu. Onda neko piće sa prijateljima, odmor u stanu pa zatim na popodnevni trening. Ista procedura kao i kod jutarnjeg. Nakon zajedničke večere idem u stan, odmorim uz film ili odigram neku igricu. To bi bio otprilike jedan moj radni dan u Rijeci".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje prati dešavanja u Premijer ligi, prije svega ona u Širokom Brijegu i Posušju.

"Pratim bh. ligu. Drago mi je radi Širokog. Krenuli su nešto lošije, no u posljednje vrijeme igraju sve bolje. Mlada ekipa na čelu sa Jurom Ivankovićem, bez nekih da tako kažem premijerligaških zvijezda. Drago mi je što mladi igrači dobijaju priliku. Zrinjski je po meni najbolja ekipa u ovoj sezoni. Naravno, pratim i svoje rodno Posušje i vjerujem da će ostai u ligi. Kada ne igramo mi utakmicu, obavezno pratim Posušje ili Široki", zaključio je Zlomislić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.