Roma može i bez Džeke, Feyenoord petardom počastio Elfsborg, nesreća Rijeke u Grčkoj

Liga konferencija

Roma može i bez Džeke, Feyenoord petardom počastio Elfsborg, nesreća Rijeke u Grčkoj

S. Grebović

Večeras je širom Evrope odigran veliki broj prvih mečeva play offa za ulazak u Konferencijsku ligu.

Roma je u prvoj zvaničnoj utakmici otkako Džeko nije njen član slavila na gostovanju u Turskoj kod Trabzonspora rezultatom 2:1.

Mourinho je na teren poslao gotovo pa najjači sastav, a napad je umjesto Dijamanta predvodio Uzbekistanac Shomurodov koji je ovog ljeta stigao na Olimpico.

Upravo je on svojim golom Vučici donio pobjedu na ovom gostovanju, a još je pogodio i Lorenzo Pellegrini. Gol nade za turskog predstavnika bio je djelo Corneliusa.

Elfsborg, koji je u prošlom kolu pobjedom na Grbavici eliminisao Velež, večeras je teško stradao na gostovanju u Roterdamu kod Feyenoorda koji ih je porazio sa 5:0.

Šveđani u ovoj utakmici nisu imali rješenja za raspucanog domaćina koji je već nakon prvih 45 minuta riješio ime pobjednika jer je vodio sa 3:0. 

Nezaustavljiv je bio Sinisterra koji je postigao het trik, a u listu strijelaca upisali su se Linssen i Jahanbakhsh tako da će revanš meč ovih ekipa biti samo pitanje formalnosti.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ekipu Rijeke su sekunde dijelile od možda i najveće senzacije večeri. Klub sa Rujevice je vodio sa 1:0 do sudijske nadoknade, ali je upravo tada Rijeka poklekla.

Galešić je pogodio vlastitu mrežu pred sami kraj meča i tako Grcima dao veliku nadu pred revanš koji je na rasporedu za sedam dana.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Pa da, nisu mogli naći tamo Tarika Isića, zato i jeste ovakav rezultat. I od Veleža su trebali primit bar tri komada
8 5
user1574859714
Zamisli tek sta bi nasim klubovima uradio Faynoord
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi