Fudbalska fešta na Rujevici: Šest golova, oživljavanje Dinama, VAR, penali...
FOTO: GNK Dinamo/Twitter

Derbi HNL-a

Fudbalska fešta na Rujevici: Šest golova, oživljavanje Dinama, VAR, penali...

H. Zilić

Utakmica vikenda odigrana je u HNL-u, to se može reći s punim pravom.

Rijeka i Dinamo remizirali su u derbiju 3:3, gdje je viđeno apsolutno sve.

Prvo poluvrijeme je proteklo u Tornadu Rijeke. Vodili su sa 3:0. Drmić je u sedmoj minuti pogodio za 1:0 na asistenciju Ampema, a isti igrač u 38. minuti pogađa za 2:0. Velkovski u 41. minuti na asistenciju Murića pogađa za 3:0 i tada se činilo da će ovo biti užasna noć za Modre.

Međutim u nastavku nevjerovatna igra gostiju.

U 58. minuti Petković iz penala pogađa za 3:1, a u 65. minuti novi penal za Dinamo i opet je Petković bio siguran za 3:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U 75. minuti nakon VAR-a, poništen je gol Oršića, ali u 82. minuti nije bilo dilema kada je Andrić zatresao mrežu Rijeke za 3:3, a asistenciju je upisao Ristovksi, što je bio i konačan rezultat ove fenomenalne utakmice.

U timu Dinama na početku drugog poluvremena u igru je ušao naš Luka Menalo, dok Amer Gojak nije dobio minutažu o ovom meču.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Odlična tekma, fenomenalno navijanje. Steta da nismo izdržali. Forza Fiume.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi