Solskjaer napravio neočekivan potez

Doživio novu blamažu, a onda šokirao igrače Uniteda porukom na WhatsApp grupi

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda prethodnog vikenda poraženi su na svom terenu u gradskom derbiju od Manchester Cityja sa 2:0.

City je bez većih problema uspio da slavi na Teatru snova jer su Crveni đavoli odigrali još jednu veoma lošu utakmicu. U prethodna dva susreta na svom terenu United je primio čak sedam golova, a nisu dali niti jedan pogodak.

Ponovo se na udaru velikih kritika našao norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer za kojeg navijači traže otkaz jer smatraju da United igra veoma loše u posljednje vrijeme i da se moraju napraviti neke promjene.

Solskjaer lagano gubi i autoritet u svlačionici jer su engleski mediji objavili da su nakon poraza od Cityja Cristiano Ronaldo i Bruno Fernandes otvoreno kritikovali Norvežanina i njegov način igre.

Najviše mu zamjeraju što u potpunosti ignoriše Donnyja van de Beeka za kojeg mnogi smatraju da zaslužuje da igra, a kod Solskjaera ima zaista mizernu minutažu.

Međutim, Daily Mail prenosi da je Solskjaer ponovo šokirao svoje fudbalere. Većina igrača otputovala je na reprezentativne obaveze, ali oni koji su ostali u Manchesteru očekivali su jučer da će trenirati.

No, Solskjaer im je javio na WhatsApp grupi da treninga neće biti i čak im je dao sedam dana slobodno što je sve šokiralo. Samo je kratko poručio da je s porodicom otputovao u Norvešku, te da neće biti treninga do narednog ponedjeljka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je šokiralo igrače Uniteda jer je svima jasno u kakvoj krizi se ekipa nalazi, te su očekivali da će Solskjaer iskoristiti reprezentativnu pauzu kako bi pronašao neko rješenje, a on je umjesto toga otputovao u Norvešku.

Ipak, i pored toga čelnici Manchester Uniteda i dalje vjeruju Solskjaeru i ne žele mu uručiti otkaz. To je ponajviše zbog činjenice da je Sir Alex Ferguson odlučio da mu pruži podršku i smatra da još uvijek nije vrijeme da klub mijenja trenera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.