Prcić: Želimo se što bolje pripremiti za Finsku, a cilj se zna

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se u Sarajevu za mečeve protiv Finske i Ukrajine.

Zmajeve do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo očekuju dvije odlučujuće utakmice iz koje će nam najvjerovatnije biti dovoljna četiri boda kako bismo na kraju otišli u baraž.

Naši reprezentativci jučer su se okupili u Sarajevu, te su sinoć odradili jedan trening na stadionu Grbavica.

Pred ovu utakmicu danas je govorio i vezni igrač naše selekcije Sanjin Prcić koji vjeruje da naša ekipa može doći do pozitivnih reultata i na kraju osigurati drugu poziciju na tabeli.

"Dobro se osjećam, igrao sam u nedjelju 90 minuta za Strasbourg. Sretan sam što sam tu i drago nam je što smo se ponovo okupili. Polako se pripremamo za ove dvije utakmice", rekao je Prcić i dodao.

"Ovo su za nas itekako važne utakmice. Cilj je da se što bolje pripremimo za Finsku, znamo da će biti teška utakmica, ali želimo da se u ovih par dana pripremimo najbolje što možemo i dođemo do cilja".

Svjestan je da je Finska itekako opasna, ali vjeruje u naš kvalitet.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Znamo da Finska ima dobru ekipu, ali mi smo također svjesni našeg kvaliteta koji smo pokazali u kvalifikacijama. Sada je najvažnije da se pripremimo i dobro uđemo u meč i dođemo do rezultata koji će nam omogućiti utrku za baraž. Sigurno da će nam značiti puno podrška publike, njihovo navijanje će nam sigurno pomoći da dođemo do pozitivnog rezultata".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti