Petrakovu postavljeno neočekivano pitanje: "Ne mogu odgovoriti, neka to bude Petevov problem"

Okupili se i Ukrajinici

Petrakovu postavljeno neočekivano pitanje: "Ne mogu odgovoriti, neka to bude Petevov problem"

Admin Čaušević

Ukrajina je počela pripreme za odlučujući meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Ukrajinici su se okupili u trening kampu reprezentacije, a selektoru Oleksanderu Petrakovu se odazvalo svih 25 pozvanih igrača.

Poslije prozivke obavljen je i prvi trening, a Petrakov je svojim izabranicima jasno poručio da nemaju pravo na grešku u duelu protiv BiH.

"Yarmolenko je zdrav, spremamo se za meč sa Bosnom i Hercegvoniom. Nema priče o rotaciji igrača. Pripremamo se za utakmicu godine"

U ekipu se vratio Ruslan Malinovsky koji će uz Yarmonelka biti najveća opasnost po gol Zmajeva.

"Ruslan i ja smo okrenuli stranicu. To je sve. Da li je Kornienko pozvan zbog rotacije? Ne mogu tako govoriti o svojim igračima, računam na sve i vidjet ćemo."

Oglasi

Ukrajinski novinari su Petrakovu postavili pitanje da li će Ukrajincima pomoći činjenica da igraju jedan takmičarski meč, a Bosna i Hercegovina dva.

"Ne mogu na to odgovoriti. Neka to bude problem trenera Bosne. I mi smo igrali, a oni nisu, kada su oni odmarali. Pripremamo se za odlučujući meč", rekao je Petrakov.

Utakmica BiH - Ukrajina igra se u utorak 16. novembra na stadionu Bilino polje. Tri dana ranije Zmajevi će na istom stadionu dočekati Finsku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, Ukrajinci će već u četvrtak odigrati prijateljski meč s Bugarskom što znači da će imati dva dana više odmora da se priprema za duel u Zenici.

Podsjećanja radi, Bosni i Hercegovinu u duelima protiv Finske i Ukrajine odgovaraju četiri boda za drugo mjesto i plasman u baraž.

Top Komentari

Garantujem 100% da Ukrajina nece izgubiti u Zenici, jer Ukrajina i Francuska nisu izgubile nijedan mech u nasoj kvalifikacionoj grupi, sto znaci nama je pun pogodak ako izvucemo nerjeseno protiv Ukrajine a naravno to ce nam biti dovoljno ako pobijedimo Finsku. Nadam se da BH reprezentacia nece razocarati kao sto to zna onda kada nam je veoma potreban dobar rezultat. Od Pjanica ne ocekuem mnogo a Dzeko nece sigurno igrati protiv Finske jer nece biti 100% spreman, nadam se da ce Dzeko moci igrati protiv Ukrajine.
3 0
Alen23
ni Bosna a ni Ukrajina nece vidjet Qatar realno baraz je nemoguce proc i od sad na to takmucenje samo idu velike reprezentacije
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti