Edin Džeko stigao u Sarajevo, svi se nadaju da će biti spreman za Fince
Foto: NSBiH

Oporavlja se od povrede

Edin Džeko stigao u Sarajevo, svi se nadaju da će biti spreman za Fince

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Sarajevu pred odlučujuće mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi do kraja kvalifikacija imaju još dvije utakmice iz koje će nam najvjerovatnije biti dovoljna četiri boda kako bismo osigrali mjesto u baražu za odlazak na Mundijal u Katar.

Bh. reprezentacija će prvo u subotu igrati na Bilinom polju protiv Finske, a samo tri dana kasnije na istom stadionu dočekujemo reprezentaciju Ukrajine.

Naša ekipa jučer je odradila trening na Grbavici iako nisu svi igrači bili na raspolaganju. No, danas će naš tim biti kompletan, a novi trening je na rasporedu u danas u 17:30 sati koji će biti zatvoren za javnost.

Tokom jučerašnjeg dana svi su pomno pratili vijesti oko Edina Džeke koji se povrijedio u nedjelju na meču Milana i Intera. Iz našeg tabora potvrđeno je jučer da je Džeko zadobio određeni stepen oštećenja mišića stražnje lože natkoljenice.

Dijamant se također priključio Zmajevima na Ilidži i sigurno je da će naš ljekarski tim uraditi sve što je u njihovoj moći da osposobe Džeku za meč protiv reprezentacije Finske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Također, treba istaći da će Zmajevi i službeni trening odraditi u Sarajevu, a ne u Zenici kako je to inače bilo. Službeni trening pred Finsku na rasporedu je u petak u 15 sati u Butmiru.

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Finske igra se u subotu sa početkom u 15 sati.

Top Komentari

Chesa
Da nam budeš zdrav, dijamantu.
8 0
Malmi_Suomi
Što bi @Vrbaski rekao za dijamanta da je KLOC...
I ovaj će ti vrhunski nogometaš igrati u Zenici aBd a ti možeš samo sanjati i gledati ga na tv-u kako zabija ili pomaže našoj jedinoj reprezentaciji BiH.
A ti komotno " raspali " roštilj i gledaj kako # GRANDE DŽEKO # igra.
Cmokača ❤
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi