Špekuliše se o transferu

Mač u leđa onim koji su mu dali sve: Benzema odbio Newcastle, već odabrao naredni klub

Admin Čaušević

Karim Benzema je trenutno među najboljim igračima svijeta i legitimni kandidat za osvajanje Zlatne lopte. 

Super bogati saudijski fond je prije nekoliko sedmica preuzeo Newcastle United te Svrake več razmišljaju o mogućim pojačanjima nakon što je za trenera imenovan Eddie Howe. 

Jedna od želja za pojačanje u napad bio je sjajni Benzema, međutim francuski reprezentativac se zahvalio Svrakama na interesu te odbio njihovu ponudu.

Međutim, prema navodima inostranih medija odbijanje Newcastle Uniteda ne znači nužno i ostanak u Real Madridu čiji je član od 2009. godine.

Real i Lyon su praktično dali sve u karijeri 33-godišnjem napadaču, a sada bi im on mogao zabiti nož u leđa, pogotovo ako se realizuje transfer koji se najavljuje.

Naime, Benzema je ostvario otvorena vrata transfer u PSG, posebice u slučaju da na Santiago Bernabeu dođu Kylian Mbappe ili Erling Haaland. 

PSG je u proteklom periodu formirao tim prepun zvijezda, uključujući Lionela Messija te je obzirom i na odlične plate postao mamac za najbolje igrače današnjice. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eventualni odlazak na Park prinčeva bi bio ozbiljan udarac za Real koji vodi hladni rat s PSG-om, dok se i navijačima Lyona sigurno ne bi dopao taj transfer. 

Za 11 godina u dresu Reala Benzema je osvojio četiri Lige prvaka, do sada je postigao 293 gola, a generalni dojam je da svoj najbolji fudbal igra u posljednje tri sezone, nakon što je otišao Cristiano Ronaldo. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.