"Nema mi smisla da Messi koji je povrijeđen dobije poziv selektora, FIFA to mora da riješi"

Leonardo nije zadovoljan

"Nema mi smisla da Messi koji je povrijeđen dobije poziv selektora, FIFA to mora da riješi"

E. Čaušević

Lionel Messi našao se na spisku Lionela Scalonija za naredne mečeve reprezentacije Argentine.

Argentinci nastavljaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a ovog mjeseca očekuju ih dva velika derbija protiv Urugvaja i Brazila.

Scaloni je prije nekoliko dana objavio spisak igrača za ove mečeve, a na njemu se našao i Messi iako je trenutno povrijeđen.

Ipak, Messi u ugovoru PSG-a ima klauzulu da mu je reprezentacija prioritet i klub mu ne može zabraniti da ide na okupljanje iako je jasno da nije u potpunosti spreman za igru.

Sportski direktor PSG-a, Leonardo, izjavio je da nisu saglasni s tim da Messi ide na okupljanje reprezentacije Argentine i da mu nema smisla što ga je Scaloni uopšte stavio na spisak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nismo saglasni da pustimo igrača da ide igrati za reprezentaciju ako nije dovoljno spreman. On je u fazi oporavka i takav će ići na okupljanje. Nema mi smisla što ga je Scaloni pozvao i mislim da FIFA mora da riješi takve situacije", rekao je Leonardo.

Messi se povrijedio prije desetak dana na meču protiv Lillea, te je propustio dvije prethodne utakmice PSG-a protiv Leipziga i Bordeauxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi