FOTO - EPA

Na posudbi u Romi?

Ramsey napušta Juventus, ali ostaje u Seriji A

Adnan Beganović

Reprezentativac Velsa, Aaron Ramsey, mogao bi u zimskom prelaznom roku napustiti redove Juventusa.

Aaron Ramsey nije u prvim planovima stručnog štaba pa se njegov odlazak čini kao realna opcija, no problem su primanja koja ima i Juventusu, zagarantovana do kraja ugovora, odnosno do ljeta 2023. godine.

No, u Juventusu pokušavaju na sve načine kako bi se riješili Ramseyja, a u opciji je i posuba. Navodno su Romi ponudili velškog reprezentativca na posudbu s tim što su spremni plaćati 60 posto njegove plate.

Talijanski mediji dodaju da je moguće da se ovaj posao završi jer trener Rome Jose Mourinho jako cijeni Ramseyja i rado bi ga vidio u timu kojeg trenira.

Podsjetimo, Ramsey je u ovoj sezoni u svim takmičenjima za Staru damu odigrao 5 utakmica ali u svim je na teren ulazio sa klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukupno je Ramsey odigrao 70 utakmica za Juventus na kojima je upisao šest pogodaka i isto toliko asistencija.

Osim za Juventus u dosadašnjoj karijeri je igrao za Arsenal, Cardiff City i Nottingham Forest.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.