Čelik kod Mourinha
Foto - EPA

Na zahtjev Posebnog

Čelik kod Mourinha

M. Šljivak

Ekipa Rome ne blista ove sezone ni pod vodstvom Josea Mourinha i Posebni je već doživio nekoliko teških poraza.

Krivicu za loše nastupe portugalski stručnjak prebacio je na igrače. Smatra da nema dovoljno kvaliteta u ekipi i želi dovesti nekoliko novih igrača u zimskom prelaznom roku.

Jedan od onih koje Posebni želi je desni bek francuskog prvaka Lillea, 24-godišnji Turčin Zeki Čelik.

Ovaj sjajni defanzivac je odličnim igrama u dresu Lillea privukao veliku pažnju na sebe. Proteklog ljeta je imao nekoliko ponuda, ali je odlučio da ostane u Lilleu.

Ipak, u januaru bi mogao napustiti francuski klub. Mourinho ga silno želi u svojim redovima i lako bi se moglo desiti da on postane prvo pojačanje Vučice.

Oglasi

Zeki Čelik je karijeru počeo u Bursasporu. Kratko je igrao za Karacebeyspor i Istanbulspor, odakle 2018. godine stiže u Lille.

Njegovo dovođenje francuskom prvaku se itekako isplatilo. Čelik je igrao sjajno i bio je među najboljim fudbalerima u pohodu na prošlosezonsku titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, očigledno da je došlo vrijeme za rastanak i Čelik će vrlo vjerovatno već u januaru promijeniti sredinu.

Ovaj 24-godišnji fudbaler je za Lille nastupio u 95 utakmica i postigao je četiri pogotka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hahaha naslov za 10 :D :D
6 1
MIHA
Igraci Igraci Igraci, Imala ih je Roma,.ali to je tim koji vise voli pare nego trofeje. Proce vremena i vremena moj "Posebni" , da ucinis nesto kao sa Interom. Bolje uzmi par godina ,odmori se i malo se mani medija, i spusti malo ego jbt unistavas svaki klub..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi