Nakon promašenog penala

S muke na muku: Mancini stao pred mikrofone i odmah "kaznio" Jorginha

Admin Čaušević

Noć kao iz komašara za Jorginha, najboljeg igrača godine po izboru UEFA-e.

Jorginho je poznat kao neumoljivi izvođač kaznenih udaraca, barem je to bio dok nije naletio na Švicarce u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Veznjak Chelseaja je promašio dva penala u duelima protiv Švicarske, onaj posljednji bi mogao bit koban za direktan odlazak na Mundijal. Protiv Švicaraca je na kraju završeno 1:1.

Dobili su Italijani sumnjiv penal u posljednjim minutama, odgovornost je preuzeo Jorginho, promijenio je način izvođenja penala i poprilično se osramotio. Šutirao je visoko iznad gola.

To je Brazilcu s italijanskim pasošem bio treći uzastopni promašeni penal u dulima reprezentacija pa i ne čudi zašto ga je Roberto Mancini kaznio nakon utakmice.

Iako je Mancini prvo pohvalio 29-godišnjaka poručio je da će Azzurri promijeniti izvođača penala.

"Pričat ću s njim, ali ćemo promijeniti izvođača penala. Ali on je ključan za našu ekipu jer nije lako izvesti penal u 90. minuti", kazao je selektor prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Uoči posljednjeg kola Italija i Švicarska su izjednačni na vrhu tabele sa po 15 bodova. Italijani će gostovati Sjevernoj Irskoj, a Švicarska dočekati Bugarsku.

Umjesto međusobnog duela gleda se gol-razlika. Tu Italijani imaju prednost za +2 u odnosu na Švicarce pa će biti itekako uzbudljivo u odlučujućoj utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.