Jorginho se obrukao sa penala i promašio Svjetsko prvenstvo za Italiju

Azzurri i dalje imaju sve u svojim nogama

Jorginho se obrukao sa penala i promašio Svjetsko prvenstvo za Italiju

M. Šljivak

Italija i Švicarska remizirale su (1:1) u susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo i u posljednjem kolu će biti odlučen direktan putnik na Mundijal u Katar.

Švicarska fenomenalno otvara meč. Žestoko su napali Italijane, a u 11. minuti Widmer prekrasno pogađa za prednost gostiju od 1:0.

Mogla je razlika gostujuće selekcije biti i veća u uvodnim minutama, ali se aktuelni prvak Evrope uspio nekako izvući.

Kazna za promašaje Švicarske stiže u 36. minuti meča. Azzurri pogotkom Di Lorenza dolaze do izjednačenja rezultata (1:1).

Italija je u nastavku bila konkretniji tim. Švicarci kao da su se umorili i nisu predstavljali veliku opasnost po selekciju Roberta Mancinija.

Međutim, napadi Azzurra bili su uzaludni. Do kraja nije bilo promjene rezultata i ostalo je 1:1, iako je Italija imala šansu da u 90. minuti dođe do pobjede.

Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Jorginho, a zatim šalje loptu daleko iznad gola i promašio je vjerovatno plasman na Svjetsko prvenstvo već nakon večerašnje utakmice jer bi imali tri boda prednosti u odnosu na Švicarce pred posljednje kolo.

Direktan putnik na Svjetsko prvenstvo odlučit će se u posljednjem kolu, a obje selekcije moraju pobijediti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Italija gostuje u Sjevernoj Irskoj, Švicarska čeka Bugarsku i gol-razlika će odrediti putnika na Mundijal u slučaju da ove reprezentacije imaju isti broj bodova.

Za sada je Italija u blagoj prednosti. Imaju gol razliku 13:2, dok je Švicarska na 11:2. Obje selekcije imaju po 15 bodova.

Promo

Top Komentari

87618
Ma nikakav igrac , a jos i penale puca , pa sudije brze trce od njega po terenu.
6 0
emial766
Jeli to onaj sto misli da treba Zlatnu Loptu da dobije?? Moze jedino ako je u nekom novogodisnjem paketicu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi