I dalje mu je život ugrožen

Nakon huliganskog obračuna, u Mostaru se 19-godišnjaku bore za život

Edmir Škorić

U Mostaru su se jučer dogodili žestoki huliganski obračuni.

U obračunu je učestvovalo desetine navijača gradskih rivala Zrinjskog i Veleža. Nažalost, ishod je nekoliko povrijeđenih, od čega jedna osoba teže.

Jednom mladiću trenutno se bore za život u SKB Mostar gdje su mu ustanovljene teže povrede opasne po život. Prethodno je bio zbrinut u kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujić.

Radi se o devetnaestogodišnjem E.P. (2002) čiji život je i dalje u opasnosti. On je hospitaliziran na Odsjeku za neurološku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja.

Policija privodi i saslušava svjedoke, te radi na indetifikaciji osoba koje su izazvale opšte nerede.

Podsjećamo da je do fizičkog napada došlo u subotu u podnevnim satima kod bivšeg hotela Ero u Mostaru, a navodno je uzrok svega bio incidnet zbog crtanja navijačkih grafita u tom dijelu grada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz policije su jučer saopštili da su povrijeđena i dva predstavnika javnog reda i mira, uz navijaač kojem se još bore za život.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.