Privremeno rješenje

Dva bivša igrača su trenutno zasjela na klupu Manchester Uniteda

Edmir Škorić

Uprava Manchester Uniteda kasno sinoć donijela je odluku o smjeni Olea Gunnara Solskjaera.

Niz loših rezultata presudio je Solskjaeru. Iako su ga dugo držali na klupi unatoč nekim užasnim rezultatima tokom sezone, uprava kluba nije mogla da zanemari 4:1 poraz od Watforda u subotu.

Nekoliko sati kasnije Solskjaer je otpušten i to je vjerovatno najbolja i jedina prava odluka u ovom trenutku.

Solskjaer je na klupi Crvenih đavola proveo gotovo tri godine. Nije osvojio ništa, a u 167 utakmica na klupi upisao je 91 pobjedu, 37 remija i 39 poraza.

Na Old Traffordu već tragaju za njegovom zamjenom, vidjet ćemo ko će preuzeti jedan od najvećih svjetskih timova, a poznato je da će sada privremeno ekipu voditi dva bivša igrača.

Riječ je o nekadašnjim veznjacima Michaelu Carricku i Darrenu Fletcheru, koji su radili u stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je trenutno sedmi na tabeli sa 17 bodova nakon 12 kola, a ranije je objavljeno da je klub spreman takođe da se rastane i sa petoricom nogometaša tokom zime.

Kako prenosi Football Insider, Crveni vragovi su spremni razmotriti prijedloge za Paula Pogbu, Deana Hendersona, Donnieja van de Beeka, Jessea Lingarda i Phila Jonesa. Napominjemo da narednog ljeta istječu ugovori Pogbi i Lingaardu, zbog čega klub želi da ih proda već u januaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.