Liga prvaka

Dramatično u Barceloni: Camp Nou ostao ukopan, ali je nevjerovatno šta je Seferović promašio!

Edmir Škorić

Barcelona je u petom kolu grupne faze Lige prvaka ugostila Benficu i remizirala rezultatom 0:0.

Nakon remija na Camp Nou, situacija ne izgleda loše kada se pogleda tabela, pošto je Barcelona kolo prije kraja na sedam bodova, a večerašnji rival ima pet. No, zabrinjavajuća je spoznaja da Xavijev tim u zadnjem kolu gostuje Bayernu, a Benfica dočekuje otpisani kijevski Dynamo.

Barcelona je stoga u jako teškoj situaciji, pa čak i ako rezimira, a Benfica dobije, Lisabonci će proći dalje zbog boljeg međusobnog omjera (3:0 slavili u prvom meču op.a).

Što se tiče večerašnje utakmice, sasvim pristojno izdanje Katalonaca, ali nisu uspjeli da dođu do gola. Imali su neke zaista dobre šanse, tresao se i okvir gola Benfice, ali nije bilo dovoljno. U 83. minuti je "eksplodirao" Camp Nou, ali je gol Arauja poništen zbog nedozvoljene pozicije.

S druge strane, Benfica je čak i povela u 34. minuti golom Otamendija, ali je dosuđen gol-aut jer je nakon ubačaja iz kornera lopta napustila granice terena.¨U nadoknadi je sijevnula kontra Benfice, Seferović je imao zicer svih zicera, ali je promašio... To pogledajte OVDJE.

Barcelona može polovično biti zadovoljna, no raspored joj ne ide u prilog. Ako želi u osminu finala, morat će da pobijedi Bayern - najveću nogometnu silu trenutno na svijetu. Podsjetimo da je Bayern ranije danas s 3:1 pobijedio Dynamo u Kijevu s 2:1 i ima maksimalnih 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atalanta je na gostovanju u Švicarskog dva puta vodila protiv Young Boysa, pa u finišu gubila 3:2, na kraju je bilo 3:3. Sjajan meč na kraju možda i najrealniji ishod meča i sve će se odlučivati u zadnjem kolu.

Manchester United je prošao dalje, slijede Villarreal sa sedam, Atalanta sa šest i YB sa četiri boda. U zadnjem kolu Atalanta u Bergamu dočekuje Villarreal i pobjedom može da prođe dalje, dok će Švicarci gostovati na Old Traffordu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.