Xavi je hrabar i odvažan trener: U Barcinoj utakmici sezone napravio tri promjene

Barca večeras protiv Benfice

Xavi je hrabar i odvažan trener: U Barcinoj utakmici sezone napravio tri promjene

Edmir Škorić

Barcelona je u Lisabonu prošlog mjeseca deklasirana s 3:0, ali sada ima priliku za osvetu.

Katalonci večeras u pretposljednjem meču grupne faze Lige prvaka dočekuju Benficu i jednostavno ne smiju da izgube, mada neće biti lako protiv ekipe koja ih je nedavno razbila.

Benfica ide na pobjedu jer joj samo ona odgovara u borbi za nokaut fazu, a Barca će takođe imati istu želju, posebno sada kada je stigao Xavi.

Ovaj bivši veznjak Barcelone debitovao je tijesnom pobjedom nad Espanyolom (1:0) u subotu navečer u La Ligi i tada je iznenadio nekim promjenama u timu, a sada je opet pravio neke neočekivane poteze.

Napravio je tri promjene u odnosu na meč protiv Espanyola, pa su ispali Eric Garcia i Minguez te mladi Ilais, a Lenglet, Araujo i Demir su umjesto njih u prvih 11. Sve u svemu, Xavi pokazuje da je jako hrabar i odlučan trener koji je spreman na sve načine da razdrma svoj tim i da konstantno radi na tome da pronađe idealnu formaciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sastav Barce: Ter Stegen; Araujo, Pique, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Nico; Gavi, Demir, Memphis.

Benfica: Vlachodimos, Almeida, Otamendi, Vertonghen, Gilberto, Weigi, Joao Mario, Grimaldo, Rafa Silva, Everton y Yaremchuk.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
e nije ni nalik,koliko njih ima odvaznih odnosno puni sebe, a ****o umire u njemu od strahulje.
0 0
SanchoPanza
Zar nije "hrabar" i "odvazan" jedno te isto?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi