Foto - EPA

Liga prvaka

Borussia ispala iz Lige prvaka, Milan kaznio Atletico, City u derbiju bogataša pobijedio PSG

Midhat Šljivak

Ekipa Borussije iz Dortmunda oprostila se od učešća u Ligi prvaka kolo prije kraja grupne faze takmičenja.

Borussia iz Dortmunda poražena je u Lisabonu od Sportinga sa 3:1 i oprostila se od Lige prvaka.

Njemačkom velikanu je u Lisabonu presudio Pedro Goncalves koji je zabio dva pogotka u ovom meču, a zabio je i Porro. Za goste je pogodio Malen, ali Sporting je na kraju prošao dalje zbog boljeg međusobnog omjera sa večerašnjim rialom

Milan je kao gost savladao Atletico u Madridu sa 1:0 i ostao je u trci za plasman u nokaut fazu.

Kukavičku igru Atletica Milan je naplatio u 87. minuti kada je Junior Messias zabio za pobjedu od 1:0 i ostanak Rossonera u igri, ali će im vjerovatno biti potrebna pobjeda protiv Liverpoola u zadnjem kolu-

U drugom meču grupe B Liverpool je savladao Porto sa 2:0 golovima Alcantare i Salaha, pa će posljednje kolo odlučivati o tome ko će u nokaut fazu pored Redsa koji je pregazio sve u ovoj grupi.

Manchester City je u velikom derbiju savladao PSG sa 2:1 i osigurao je prvo mjesto u grupi A.

Mbappe je u 50. minuti donio prednost gostima iz Pariza od 1:0, ali City do kraja meča dolazi do preokreta i pobjede golovima Sterlinga i Gabriela Jesusa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovoj grupi je RB Leipzig je kao gost savladao Club Brugge sa 5:0.

Real Madrid je lagano sa 3:0 savladao Sheriff u Tiraspolu, te je uz Inter otišao u nokaut fazu, a međusobni omjer će odrediti prvoplasiranog u posljednjem kolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.