Dinamu večeras treba pobjeda

Barcelona ili neko drugi? Na Maksimiru bismo na proljeće mogli gledati evropske velikane

Eldar Ganibegović

Dinamo Zagreb večeras će imati priliku da pobjedom protiv Genka u 5. kolu grupe H Evropske lige izbori proljeće u Evropi.

Situacija u grupi je takva da West Ham United drži čelnu poziciju s 10 bodova, ispred Dinama koji ima čest. Dva manje ima trećeplasirani Genk, dok Rapid na začelju ima tri osvojena boda.

Trećeplasirani klubovi u grupama Lige prvaka potencijalni su protivnici Modrih u narednoj fazi Evropske lige, a na Maksimir bi mogli stići neki od evropskih velikana.

Naime, jedanaest klubova je već obezbijedilo plasman u osminu finala Lige prvaka, a to su Liverpool, Ajax, Bayern, Manchester United, Chelsea, Juventus, Manchester City, PSG, Inter, Real Madrid i Sporting.

Ostalo je još pet mjesta, a u igri je 11 klubova - Milan, Atalanta, Atletico Madrid, Barcelona, Benfica, Lille, Porto, Salzburg, Sevilla, Villarreal i Wolfsburg. Neki od ovih timova će svoj put morati nastaviti u drugom po rangu UEFA-inom takmičenju, tako da ćemo u komšiluku najvjerovatnije gledati istinski spektakl.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naravno, najzvnučnija imena koja bi mogla stići na Maksimir su Barcelona, Atletico Madrid i Milan, a možda i najbolja opcija za Modre bi mogao biti Sheriff iz Tiraspola koji uoči šestog kola ima obezbijeđenu treću poziciju u grupi D Lige prvaka.

Utakmica Dinamo Zagreb - Genk na rasporedu je večeras od 18:45 na Maksimiru. Podsjetimo, prvi meč u Belgiji završen je visokom pobjedom Dinama, bilo je 0:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.