Petković spasio Dinamo u derbiju, zaigrala čak četvorica bh. nogometaša

HNL

Petković spasio Dinamo u derbiju, zaigrala čak četvorica bh. nogometaša

E. Škorić

U derbiju 16. kola HNL-a Dinamo je remizirao s Osijekom na Maksimiru (1:1).

Osijek je kao lider tabele stigao u goste aktuelnom prvaku i bio je blizu pobjede, mada je Dinamo po svemu prikazanom više zaslužio tri boda.

Gostima je vodstvo donio Fiolić u 16. minuti, ali je Dinamo nakon velikog pritiska uspio da izjednači u 80. minuti. Bruno Petković lijepo je pogodio glavom za konačnih 1:1.

Nakon tog gola Dinamo je imao nekoliko prilika, ali se Osijek odbranio i odnio veliki bod.

Osijek ostaje lider sa 31 bodom, no Rijeka ima samo bod manje i utakmicu manje. Dinamo je treći sa 28 bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo da su danas nastupila četvorica bh. nogometaša. Amer Gojak bio je starter kod Dinama i igrao je do 68. minute, kada ga je zamijenio drugi bh. reprezentativac Luka Menalo.

Kod gostiju Amer Hiroš je zaigrao umjesto strijelca Fiolića od 73. minute, dok je starter bio Mihret Topčagić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alijinsadakar
Čim sam vidio da onaj panj od gojaka počinje u prvih 11 znao sam da nema pobjede Dinama. Krznaru konjino pa gdje ćeš reprezentativca sadaka nacije staviti da igra daj ostavku ne sramoti se više
0 2
user1604155860
Mozeli mala pomoc koje ovaj Topcagic sto igra za Osijek.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi